Piškotki: kresnix.com za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo. Več

Lovilec sanj - Aquamarin

Z ljubeznijo ustvarjen unikaten lovilec sanj (dreamcatcher). Premer kroga: 22cm


Legenda o nastanku

Naši lovilci sanj so nastali po praslovanski legendi o božjem sinu Kresniku. Kresnik je zemeljski vladar, ki od svojega očeta podeduje moč sonca, ognja, strele in groma. Biva na svetovni gori v deveti deželi in se po nebu vozi v svoji zlati kočiji.

Legenda pravi, da je neke noči Kresnika predramil glasen krik. Zbudil se je in zagledal svojo ženo, kako jo tlači nočna mora. Bil je besen, da je lahko demon neopaženo vstopil v njene sanje. Ker sam ni imel te sposobnosti, se je domislil načrta: »Ženo bom zbudil in ko bo nepridiprav prišel iz sanj, ga bom zgrabil.« Ko je prebudil ženo, je iz njenih sanj planil troglavi demon. Kresnik ga je hitro zgrabil in ga s svojo gromsko strelo izstrelil daleč na drugi svet.

Kresnik je vedel, da demon lahko bi se vrnil, zato odločil se je izdelati lovilca sanj. Za izdelavo uporabil je ognjen obroč, v katerega je spletel mrežo. Mrežo, ki v sebi nosila je moč gromske strele in v trenutku pregnala je vsakega vsiljivca. Ker pa ni želel, da sanje njegove žene bile bi prazne, ustvaril je skriven vhod. Menda skrivnost se skriva v okrasju, ki navezano je na obroč, a to naj bi vedeli samo po srcu dobri.

Ko je Kresnik videl, kako mirno in spokojno naslednje noči spala njegova je žena, odločil se je, da to znanje deli s svojim ljudstvom. Naučil jih je, kako si lahko izdelajo lovilca sanj in tako nočne more za vedno preženejo vstran. To ostalo je poznano kot eno izmed njegovih dvanajstih dobrih del.


Kresnixovi lovilci sanj so namenjeni ljudem, ki verjamejo v vsemogočno energijo in so hvaležni vesolju, soncu in naravi za življenje, ki nam ga dajejo. Čisto vsak lovilec sanj je edinstven, unikaten in drugačen od ostalih. Ustvarjen je ročno in iz naravnih materialov (les, konoplja, bombaž, baker, usnje, kamen, keramika, druge kovine).

Naši lovilci sanj so ustvarjeni z energijo hvaležnosti, ljubezni in miru, ter bodo v vaše sanje prinesli ravnovesje in harmonijo.

 


Napiši mnenje

Opomba: HTML koda je onemogočena!
    Slabo           Odlično

  • Šifra izdelka: x-402
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 59.90€
  • Brez DDV: 54.70€

Brezplačna dostava

Brezplačna dostava pri naročilu nad 100 EUR